De ce unii câini urlă când aud muzică?

Situația în care animalul tău de companie începe să urle la refrenul uneia dintre melodii, de exemplu, poate fi destul de comică. Dar de ce o face animalul? 

Nimeni nu știe sigur, dar câinii probabil urlă la unele cântece din același motiv pentru care o fac atunci când aud sirene. Și anume – mânat de instinctul de a „adera” sau „răspunde” la sunetul puternic (în acest caz – ton). 

Urletul este adesea un apel către ceilalți membri ai haitei (proprietari) că ceva se întâmplă – o încercare de a vă atrage atenția asupra unei potențiale amenințări. 

Nu trebuie să uităm că auzul animalelor noastre de companie atinge o gamă mult mai largă de sunete. Însoțitorii noștri cu patru picioare aud tonuri mult deasupra și sub ceea ce urechea umană poate detecta și recunoaște. Deci, nu avem idee cum le sună unele lucruri, nu?

Ce muzică le place cel mai mult câinilor?

La fel ca oamenii,  și câinii au preferințe individuale. Cel mai bun mod de a afla care este – experimentează! Poti canta o varietate de genuri muzicale acasă, de la reggae la clasic, pop sau chiar jazz sau pur si simplu aprinde aparatul radio, și urmărește reacțiile și comportamentul prietenului tău blănos.

Puteți încerca și o carte audio, iar în Spotify sau iCalmDog puteți găsi liste de redare create special pentru animalele de companie. Acestea includ diferite stiluri de muzică, iar lucrul special este că toate melodiile sunt concepute pentru intervalul de auz al câinelui.

Mulți stăpâni cu patru picioare împărtășesc experiența lor că, dacă lăsați o muzică de fundal în timp ce sunteți la serviciu, animalul dvs. de companie poate latră mai puțin. Nu sună complicat de făcut. 

Bonus:  Indiferent de muzica pe care o cântați, probabil că va deveni muzica care vă calmează câinele în viitor, deoarece îi va fi ceva familiar.

Așadar, de ce să nu încerci să asculți muzică cu animalul tău de companie astăzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *