Știați că aceste animale...

foto: pixabay.com/ro

Există atât de multe creaturi curioase și minunate pe această planetă. Și sunt atât de multe lucruri pe care oamenii nu le știu despre ei.

Animalele ne pot surprinde cu adevărat cu niște abilități uimitoare pe care le posedă. De la abilitatea de a iubi un partener pentru totdeauna, dar și prin inteligență – există atât de multe fapte uimitoare despre toate speciile diferite de animale. De aceea am adunat câteva dintre aceste fapte pentru tine. Sperăm să înveți ceva nou și să fii surprins de lucrurile extraordinare pe care le pot face ființele planetei noastre.

Pinguinii iubesc un partener toata viața lor

Majoritatea pinguinilor rămân cu același partener toată viața. Și chiar seamana cu un fel de logodna! Masculii pinguini îi dau femelei o pietricică și dacă ea acceptă, se leaga cu ea pe viață. Aceste specii de pinguini folosesc pietricele pentru a-și construi cuiburile în timp ce trăiesc pe țărmurile stâncoase. În timpul curtarii, masculul îi dă cadou femelei o pietricică și dacă aceasta acceptă, o folosește și continuă să construiască cuibul împreună.

Delfinii au nume

Delfinii comunică cu ajutorul anumitor sunete. Analiza acestor sunete arată că ele într-un fel pot fi nume. Ei folosesc diferite fluiere pentru a se chema unii pe alții.

Elefanții nu pot sări

Nu pot alerga mai repede decât credeți – până la 24 de kilometri pe oră. Cât despre sărituri – este din cauza greutății lor și au mușchii picioarelor destul de slabi și gleznele inflexibile. Pentru a sări, animalele au nevoie de tendoane puternice ale lui Ahile și mușchi ai gambei.

Crocodilii sunt foarte sensibili

Crocodilii au mici umflături senzoriale pe tot corpul care îi ajută să detecteze modificările presiunii apei, dar îi ajută și să detecteze mișcarea în apă atunci când vânează. Fețele și, probabil, întregul corp sunt acoperite de aceste mici umflături, care sunt senzori de atingere. Deci fața unui crocodil poate fi mai sensibilă decât un deget uman.

Rinocerii sunt înrudiți cu caii

Nu veți înțelege privindu-i, deoarece mulți oameni presupun că cele mai apropiate rude ale rinocerilor sunt hipopotamii. Dar nu este deloc asa. De fapt, una dintre cele mai apropiate legături genetice cu rinoceri sunt caii. Măgarii și zebrele sunt, de asemenea, în aceeași familie genetică, ceea ce arată modul în care această „familie” a evoluat pentru a se adapta la diferite medii.

Cornul narvalului este de fapt un dinte

Oamenii cred că narvalul este ca un unicorn, dar „cornul” lui este doar un dinte care îi crește în afara gurii. Masculii au de obicei acest colt, care poate crește până la 304 centimetri. De fapt, are până la 10 milioane de terminații nervoase în interior, deci este extrem de sensibil.

Liliecii masculi cântă

Liliecii masculi cântă „cântece de dragoste” complicate pentru a atrage un partener. Cercetătorii au descoperit că folosesc gramatica și ordinea silabelor definite în cântecele lor. Acest lucru este foarte neobișnuit la mamifere și aproape identice de cântecele păsărilor decât orice altceva.

Gorilele sunt extrem de puternice

De fapt, ele pot ridica de până la 10 ori propria greutate – ele sunt mai puternice decât oricine. Gorilele cu spatele argintiu mature sunt mai puternice decât 20 de adulți la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *